Junjou Romantica



İsim: Junjou Romantica 純情ロマンチカ Saf Romantik
Bölüm: 12
Türü: Romantizm, Komedi, Dram, Shounen Ai
Yapımcı Şirket: Studio DEEN
Takashi Misaki abisinin arkadaşı Usami Akihiko'dan özel ders almaya evine gider. Onun evinde erkeklerin aşkını anlatan bir roman bulur. Bu romanın baş karakterlerinin abisi ve Akihiko olduğunu görünce çılgına döner.

Tanıtımdan sonra kendi yorumuma gelecek olursak. Animenin ilk sezonu izledim ikinci sezona geçecektim ki araya internetsizlik, üniversite kayıtları cart curt falan girdi. Anime hakkında yorum yapacak olursak türünde de yazdığı gibi iki erkek arasındaki aşkı anlatıyor. Şimdi böyle söyleyince ıyy falan izlenir mi töbe dinimiz abin mahalle neder tarzı düşüncelere girişebilirsiniz tabi. Hiç sıkıntı yok normal kızla erkek arasında yaşanan aşk gibi izleyebiliyorsunuz rahatsız edici bir yanı yok yani.


Yaoi türü erkeklerin birbirine olan aşkını anlatırken aynı zamanda cinsellik ögelerini de açık açık gösteren türdür. +18 diyeyim siz anlayın artık. Ama yukarıda da yazdığı gibi animemiz shounen ai yani cinselliği açık açık göstermeyen sadece öpüşüp koklaşan sahnelerden oluşuyor. Mangası ise kesinlikle yaoi ye giriyor.


Misaki burada akihikonun mangalarını buluyor ve hepsi misaki hakkında sapıkça şeyler hehe

Açıkcası gıcık olduğum pek bir şey yok diye hatırlıyorum animede. Çizimlerde gayet yerinde. Ana karakterlerden biri daha erkeksiyken diğeri daha kız gibi zaten. Diyaloglar itibariyle sıkmayan bir yapım. Eğer iki erkeğin böyle mıçmıç görmekten pek haz etmiyorum terbiyem müsaade etmiyor shoujolarla idare edeyim diyorsanız izlemeyebilirsiniz. Her ne kadar çok hoş bir durum olmasa da ve tasvip edilmese de bu gay sendromu rahatsız etmeyecek bir biçimde işlendiği için animede mide de bulandırmıyor. Ha ama normalde olsa yapacak bir şey yok kendi seçimleri göz önünden uzak dursunlar yeter derim 



Temada üç farklı ilişki söz konusu olsa da asıl karakterler misaki ve akihiko. Bu üç farklı ilişkinin bi yerde birbiriyle bağlantılı olsa da genelde aralarındaki ilişki ayrı ayrı anlatılıyor. Bu da animeye artı kazandırıyor.

Yakında ikinci sezonu izleyip sizlerle olacağım anacım.


Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa